Γιατί η άνοιξη είναι ιδανική περίοδος για να ξεκινήσεις την απώλεια βάρους.

springΟ καιρός έχει αρχίζει να φτιάχνει, βλέπουμε τον ήλιο όλο και πιο συχνά και η θερμοκρασία κάποιες μέρες θυμίζει αυτήν των καλοκαιρινών μηνών. Δειλά-δειλά αρχίζουμε να σκεφτόμαστε
τις απολαύσεις του καλοκαιριού, τις διακοπές, την υπέροχη θάλασσα και την παραλία!!!Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που σκεφτόμαστε το πώς θα βγούμε φέτος στην παραλία. Η αλήθεια είναι οτι το καλοκαίρι πλησιάζει αλλά έχουμε ακόμη αρκετές εβδομάδες για να προλάβουμε να κάνουμε αλλαγές στο σώμα μας. Επίσης έχει περάσει και το Πάσχα, μια περίοδος μεγάλου γευστικού πειρασμού που ίσως να μας εμπόδισε στην απώλεια βάρους. Οπότε ναι αυτή η περίοδος είναι μια αρκετά καλή περίοδος να ξεκινήσω διατροφή. Το κίνητρο είναι μεγάλο και οι πειρασμοί μικροί. Αρχίζω λοιπόν να στρέφω την προσοχή μου σε κάθε άρθρο περιοδικού με τίτλο «Πώς να χάσετε τόσα κιλά σε τόσες μέρες» ή ψάχνω μανιωδώς στο ίντερνετ με φράσεις όπως «γρήγορο αδυνάτισμα», «δίαιτες express” κ.λπ. Κι ενώ καταβάθως ξέρω ότι δεν θα με βγάλουν πουθενά και ότι θα καταλήξω με κακή ψυχολογία λέω ας κάνω μια προσπάθεια ακόμη…. Τέλος ιστορίας και δεν έχει Happy End!!! Ωστόσο τυχαίνει να έχω πατήσει κλικ σε αυτό το άρθρο, να το διαβάζω και να προσπαθώ τι θέλει να πει ο ποιητής-διατροφολόγος.

Αυτό που θέλει να πει λοιπόν είναι πως η άνοιξη είναι μια καλή περίοδος  για τους περισσότερους, με καλύτερη ψυχολογία σε σχέση με το «βαρύ»-από πολλές απόψεις κλίμα του χειμώνα και με πιο δυνατό κίνητρο. Ωστόσο οι πρακτικές απώλειας βάρους που αναφέρθηκαν προηγουμένως θα χαραμίσουν αυτήν την ευκαιρία να μπούμε με σωστό τρόπο σε μια διαδικασία απώλειας βάρους. Τα γενικά προγράμματα δίαιτας που θα βρεις σε ένα περιοδικό ή στο ίντερνετ είναι προγράμματα αποτυχίας, αυτός που τα σχεδίασε δεν είχε μπροστά του εσένα, δεν συζήτησε με σένα για το τι σου αρέσει και τι όχι και φυσικά δεν μέτρησε τα δικά σου στοιχεία (βάρος, ύψος, ηλικία, φύλλο, κ.λπ), οποτε πως περιμένεις να «πετύχει» σε σένα;;; Για να μην αναφερθούμε στις ακραία και επικίνδυνες δίαιτες τύπου «χημικές» δίαιτες κ.λπ Σκοπός δεν είναι να κάνεις δίαιτα αλλά σωστή διατροφή και σωστή διατροφή δεν είναι το να τρως πολλά φρούτα, πολλά λαχανικά και να μην τρως καθόλου fast foods, ok τεχνικά αυτό είναι σωστή διατροφή, αλλά λίγοι μπορούν να το κάνουν και ακόμη λιγότεροι μπορούν να το κάνουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Ο όρος «σωστή διατροφή» όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ είναι όταν έχεις μια υγιή σχέση με την τροφή σου, χωρίς να περνάς πότε περιόδους στέρησης και πότε υπερκατανάλωσης και να καταφέρεις να συνδυάσεις την κατανάλωση τροφίμων που σου αρέσουν ( ναι ακόμη και τα γλυκά και τα έτοιμα φαγητά) με «υγιεινά»  τρόφιμα με τέτοιον τρόπο που θα σου χαρίσουν το επιθυμητό σωματικό βάρος, γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος ένα αποτέλεσμα να γίνει τρόπος ζωής και να διατηρηθεί για πάντα.